Az október beköszöntével megérkezett a hideg idő is, szükségünk van arra, hogy az utcán melegen tartsuk testünket. A megfázás elkerülésének fontos kelléke a sál, amelynek viselésétől viszont sokan ódzkodnak. Most mutatunk néhány tippet arra, hogy ezt a viszonylag egyszerű, de praktikus ruhadarabot hogyan lehet stílusosan viselni.

A hűvösebb napokra választhatunk a ruhánk színével harmonizáló selyemsálat. Ha sálunk elég hosszú, kétszer, háromszor tekerjünk körbe a nyakon, majd a két végét egyszerűen elől kössük össze. Ha sálunk ehhez a művelethez nem lenne elég hosszú, akkor a két végét összekötve, laza egyszerűséggel lógassuk a nyakunkba. Kissé talán szokatlan megoldás, de annál izgalmasabb a vékony selyemsál megvastagítása. Ehhez egy vastagabb, például kötött sálra van szükség, amelyet a selyemsál alá kötünk, odafigyelve, hogy az alsó réteget a fölső tökéletesen takarja. A vastag sálat szintén hurokszerűen lógassuk nyakunkba.

A kötött sál viselésének szintén több módját is választhatjuk. Egy hosszabb darab például igazán jól mutat, ha megkötés, tekerés nélkül engedjük lazán lógni kabátunk két oldalán. Ha esetleg így mégis túl hosszú lenne, akkor egy vagy több laza hurokkal tekerhetjük fel.

Ha vékonyabb anyagú, például pamut sálat választunk, újabb hurkolási megoldásokkal játszhatunk. A sálat többszörös körbetekerés után átvethetjük egyszerűen a vállunkon, rögzíthetjük egy laza csomóval a nyakon, de akár a has tájékon is.

Az anyagokon túl a minták és a színek is izgalmas megoldásokat kínálnak. Választhatunk a kabátunkkal egyező, de akár az alsó ruházattal harmonizáló sálat is. Nem kell félnünk a mintáktól sem: mintás mellé vehetünk egyszínűt, egyszínű mellé mintásat, de ahogy a fotó is mutatja, a minták és a színek vegyítése is működhet.

  

Végezetül az igazán bátraknak egy különösen stílusos megoldás: sálunk két végét övvel is rögzíthetjük a derekunkon. A kombináció működéséhez azonban javasolt figyelni, hogy a színek és az anyagok harmonizáljanak egymással.

(Via: Yahoo Shine)