Elérkeztünk az év végéhez, legalábbis ami a blogot illeti, ugyanis ez az év utolsó bejegyzése, legközelebb már csak januárban olvashattok nálunk a legújabb érdekességekről, vagy szerezhettek be hasznos tanácsokat! Utolsó írásunkban stílszerűen a 2012-es trendeket szeretnénk összefoglalni nektek.

Peplum

Azaz a felsők, szoknyák és ruhák derékrészét finoman körülölelő fodros rátét, ami idén valóságos reneszánszát éli. A nőiességet hivatott kiemelni azzal, hogy a homokóra forma felé tolja el viselője alakját. Eredetileg a 30-as, 40-es években alkalmazták a divattervezők, és ez is jól mutatja, hogy a divat is, mint sok más dolog állandó körforgásban van.

 

Sportcipők

Ha tetszik, ha nem, idén nagyon trendi lettek az újragondolt tornacipők, amikben ráadásul még egy viszonylag magasabb sarkat is elrejtettek, hogy valamivel nőiesebbé tegyék a sportos fazont. Ez a sarokrejtett fazon egyébként is elterjedőben van, elég csak végignézni bármelyik cipőbolt kínálatát.

Minták

Színesen mintázott korszak vette kezdetét 2012-ben, gazdagon díszített, luxus anyagokkal tűzdelt ruhák bukkantak fel a legnagyobb tervezőknél is.

 

Az év színei

Az év első felében a mandarin tango néven futó szín hódított, amit egyébként a Pantone nevű cég is megjósolt. (Ha az idei tippjükre is kíváncsi vagy, kattints ide.) Őszre pedig nem csak a táj barnult be, de az uralkodó szín is burgundi vörösre váltott.

Bőr

Talán nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy az idei év legnépszerűbb anyaga a bőr volt. Az ősi anyag szinte mindenen megjelent, ha nem is teljes terjedelmében, akkor csak a ruha egyes részleteiben, vagy csak finom utalással, a bőrre jellemző tulajdonságok képében.

Pulóverek

Igen, idén visszatértek a kifutókra a pulóverek, magunk is meglepődtünk, de elég sok tervező kollekciójában jelentek meg az elegánsabb vagy éppen a polgárpukkasztóbb változatok.

Szerintetek milyen fontosabb trendek vonultak még végig 2012-ben? Írjátok meg véleményeteket itt vagy a Facebookon!

Végezetül szeretnénk megköszönni minden kedves olvasónknak és különösen a Facebookos rajongóinknak az egész éves megtisztelő figyelmet, és engedjétek meg, hogy boldog Karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánjon az egész LACCA csapat!