Új sminktrendet igyekszik meghonosítani David Bowie és Annie Lennox sminkmestere, Phyllis Cohen. A tervező Face Lace nevű kollekciójának darabjai instant extravagáns sminket kínálnak, amelyet egy könnyed mozdulattal a szemhéjra, arcra ragaszthatunk. Ha arccsipkében jelenünk meg valahol, garantált, hogy minden szempár ránk szegeződik.

A különc és szokatlan munkáiról híres Phyllis Cohen sminkelt már a Clinique, a Revlon, a Vichy és a Body Shop kampányaiban, tervezett már tetoválást Jean-Paul Gaultier-nek, és olyan hírességek arcát használta palettául, mint Annie Lennox, David Bowie, Janet Jackson vagy Tina Turner.

 

 

A sminkmester a közelmúltban egy új sminkkollekcióval állt elő, amelyet Face Lace néven mutatott be. A Face Lace, avagy arccsipke mibenlétét legjobban úgy lehet megfogalmazni, hogy az arc választott felületére (szemhéj, homlok, halánték stb.) felragasztható kész smink, amely csipke mintát formáz. Használata rendkívül egyszerű: a ragasztó lehúzása után egyszerűen a választott felületre kell simítani.

A tervező szerint a Face Lace minden nő álma: használata egyszerű és gyors, könnyen eltávolítható és újra felhasználható, ugyanakkor különleges és izgalmas megjelenést kölcsönöz a viselőjének. A kollekció tucatnyi kisebb és nagyobb mintával, fekete, fehér, illetve arany színekben érhető el a Face Lace honlapján.

A Face Lace nemrégiben a Londoni Divathéten is bemutatkozott. Cohen a tartán (skót kocka) inspirálta csipkéket tervezett Corrie Nielsen ruháihoz.

(Via: Daily Mail)