„El sem tudom mondani, hogy milyen hálás vagyok Kate Middletonnak, a szememben ő a nőies öltözködés igazi nagykövete. Néhány éve ugyanis igazán igénytelen irányba indult el a divat, de szerencsére Kate újra trendivé tette a nőies, és ezzel együtt elegáns viseletet.” Hogy ki nyilatkozott ilyen magasztalóan a cambridge-i hercegnéről?

Nem más, mint Hollywood egyik modern kori üdvöskéje, Anne Hathaway. Azonban nincs mindenki azonos véleményen a színésznővel, ami azt illeti egy divatbemutatón valószínűleg elsőként tűnne el a fotósok látóköréből, amint épp valaki érdekesebb tűnne föl. Ennek ellenére azt sem mondhatjuk, hogy a hercegné sokkal hétköznapibb módon öltözködne, mint a legtöbb divatdiktátor, hiszen az átlagos lányok nem járnak méregdrága magassarkúban nap nap után és nem töltenek el reggelente három órát készülődéssel. Ők dolgoznak vagy iskolába járnak, ezt kell összeegyeztetniük stílusukkal és nem mellesleg a pénztárcájukkal.

Azt viszont nem tagadhatjuk, hogy Kate hatással van a tömegekre. Rajongása az exkluzív darabok iránt számtalan divatőrületet indított útjára. Újra divatba hozta a hosszú ujjú esküvői ruhákat, az alacsonyabb sarkú cipőket, és a harisnyát is.

Éppen ez, a tömegek általi folyamatos másolás teszi őt igazi divatikonná. Hiszen a stílusát minden korosztályú, jövedelmi helyzetű és alakú nő adaptálni tudja. Tökéletes példa erre a korall színű farmer, amit tavasszal viselt, éa amiből óriási őrület kerekedett, hiszen egy színes farmernadrágot, nem csak a prémium üzletekben lehet kapni.

A legcsodálatosabb azonban az, hogy a hercegné hiába engedheti meg magának a legdrágább ruhákat és stylistokat, mégis akad olyan alkalom, amikor egy turkálóban talált darabban jelenik meg a nagyközönség előtt.

Kate ugyan nem egy Lady Gaga kaliberű divatdiktátor, mégis nagyobb hatással lehet a mindennapi viseletre. Ti mit gondoltok?