Lehet, hogy kissé túlzásnak találjátok, hogy a legutóbbi és mai bejegyzésünkben is kabátokkal foglalkozunk, de a lassan állandósuló tél mindenképp indokolttá teszi a téma alapos kivesézését, különben pedig olyan különlegességre bukkantunk az interneten, amit meg kell, hogy  osszunk. Hogy mi is pontosan a táskabát? A kattintás után megtudhatod!

Először is elnézést kérünk a címben is használt szójátékért, de a táskaként funkcionáló kabát angol elnevezése, a JakToGo is magában rejt némi játékosságot, így ez Geszti Péteri magasságokért kiáltott.

Az elsőre, és másodikra is viccesen kinéző táska-kabát feltalálója John Power, rendszeresen repül szerte Európában és éppen innen jött az ihlet is. Az úriember egyszerűen megelégelte, hogy a légitársaságok folyton-folyvást plusz poggyászdíjat számítanak fel, akár már pár dekagramm eltérésért is. Így azt a kiskaput kihasználva, hogy a kabátok felvihetőek a repülőre, megalkotta az elképesztően jól pakolható verziót.

Íme, egy videó a használatról, angoltudás nem árt hozzá, bár így is könnyen leszűrhetitek belőle, hogy ha táskabátban akartok repülőre szállni, akkor nem lesz túl kedves a személyzet.

Mit gondoltok, ti bevetnétek a turpisságot az olcsóbb utazás reményében?