Érdekes dolgok történnek az olasz divat fővárosában, és nem feltétlenül a legújabb őszi vagy tavaszi trendekkel kapcsolatosan. Sőt még csak nem is Ronald McDonald fog Prada kosztümbe öltözni! Jelen esetben tisztán üzleti érdekek feszülnek egymásnak. Hogy min különbözött össze a divatmárka és a gyorsétterem-lánc? A kattintás után megtudhatod!

Röviden szólva pereskednek, mégpedig egy milánói plázában található üzlethelyiség jogaiért. Történt ugyanis, hogy az alábbi képen látható II. Viktor Emánuel bevásárlóközpontban „kilakoltattak” egy már 20 éve ott található McDonald’s éttermet és a helyére egy Prada üzletet terveznek. A döntés nem is lenne túlzottan meglepő, ha belegondolunk, hogy a gyorsétterem-lánc helyi tagját Louis Vuitton és  Gucci boltok szegélyezik. A helyzet pikantériáját mégis az adja, hogy ez már a második Prada üzlet lesz a plázában.

A döntésre reagálva a McDonald’s sem maradt tétlen, ugyanis a jogszerűtlenségre hivatkozva bíróságra viszi az ügyet és beperli Milánót, mivel a város a bevásárlóközpont tulajdonosa. Kacifántos történet, az egyszer biztos, és az sem kizárt, hogy a sajtburgereiről elhíresült gyorsétterem-lánc nyerni fog, hiszen a szerződésük szerint annak lejártával joguk lett meghosszabbítani azt. Ha pedig az önkormányzat elbukja a tárgyalást, 24 millió eurójába fog fájni az újabb Prada butik.

Ti mit gondoltok az esetről, kevesebb gyorséttermet és több divatüzletet?