Sok lánynak, asszonynak jelent problémát az alkatához illő ruha kiválasztása. Ha egyébként nem lennénk tisztában ezzel a jelenséggel, akkor a hozzánk érkező kérdésekből is leszűrhetnénk, hogy nagy igény mutatkozik a segítségre. Ezért most megosztanánk veletek alkatonként pár tippet, hogy mire érdemes odafigyelni vásárláskor.

Alma

Az alma alkatú hölgyekre azon kívül természetesen, hogy a törzsi részen erősebbek, jellemző általában a kerek dekoltázs, laposabb fenék és a vékony, formás lábak.

Az arányok kiegyenlítése és az előnyösebb testrészeink hangsúlyozása érdekében érdemes a figyelmet a dekoltázsra terelni, például mélyebb, V-kivágású felsőkkel, a feneket látványilag növelni hátul zsebes nadrágokkal, vagy szoknyákkal, illetve a szép vádlit hangsúlyozni magas sarkú cipővel.

Elkerülendő ugyanakkor, hogy a lábakat tovább vékonyítsuk, mert ez is ront a kívánt homokóra alkatra jellemző arányokon, ezért ne viseljünk túl szűk nadrágot.

A csípőd alatti területet hangsúlyozhatod a derék vonalánál lejjebb érő, könnyedebb, szoknyás darabokkal.

Sokan esnek abba a hibába, hogy túl bő, buggyos felsők mögé akarják eltakarni a zsírpárnácskákat, ezt azonban nem javasoljuk, hiszen csak sátras hatást érünk el vele, inkább enyhén szűkített blúzokat válasszunk, kerüljük a nagy mintákat és az alsó résznél világosabb felsőket.

Testhezálló ruha viselése esetén fontos, hogy a törzsi rész hangsúlyosságát elkerülhetjük azzal is, megosztjuk. Tehát abban az esetben, ha a gyomor- és a has tájékon egyaránt erősebbek vagyunk, ne válasszunk nagyon magas derekú, mell alatt érő szoknyákat, vagy ha mégis mindenáron a trendek oltárán szeretnénk ezzel is áldozni, osszuk meg azt derék tájon egy övvel. A széles öv a derékon amúgy is az alma alkat egyik erős fegyvere, azonban ez mindenképp sötét színű legyen. Egy csinos fazonú blézer is rendkívül hasznos lehet, ebben az időben pedig igazán aktuális és nagyon jól variálható, kihasználható darab.

Fiús, atletikus

Ha hiszed, ha nem, viszonylag könnyű dolgod van, hiszen alapvetően soványabb testalkat jellemzi a fiús hölgyeket, csak arra kell törekedned, hogy a ruháid igyekezzenek a homokóra forma felé eltolni az alakod, azaz a vonalaidat kerekíteni, a vékony derekadat hangsúlyozni, melledet és csípődet optikailag növelni. Persze csak amennyiben nőiesebb megjelenésre vágysz.

A mell optikai növeléséhez a szivacsbetétes, push-up melltartó kötelező, ne essünk azonban abba a hibába, hogy nagyobb melltartót veszünk, mint ami valójában szükséges, hiszen ha nem töltjük ki, a kosarak széle egy vékonyabb, lágyabb esésű, vagy mélyen kivágott felső alatt meglátszik. Viseljünk fodros, húzott, zsabós blúzokat.

Derekad karcsúságát hangsúlyozd karcsúsított, vagy derékban szabott fazonokkal, sötétebb övekkel, vagy színekkel, a felsők, kabátok érjenek a derekadig.

Csípődnek nőiesebb formát kölcsönöznek a húzott, rakott szoknyák, farzsebes nadrágok.

Kerüld a fiús, egyenes szabású ruhákat, blúzokat, és a szűk nadrágok sem előnyösek számodra.

A most divatos túlzott vállú blézerek még jobban kiemelik atletikus formáidat.

Körte

Mindenképp olyan ruhát érdemes választani, ami kiemeli a dekoltázst. A figyelemfelkeltéshez azonban nincs szükség mély kivágásra, használhatunk erős, élénk színeket, vízszintes csíkozású blúzokat, de a sálak, hosszú nyakláncok is jó szolgálatot tesznek felsőtested hangsúlyozása érdekében.

Ha ezeket a sorokat olvasod, bizonyára elégedetlen vagy szélesebb csípőddel. Nos, nem kell, hiszen a széles csípő a nőiesség szimbóluma, és a fiús alkatú modellek kora is leáldozik előbb-utóbb. Addig is azonban, ha ez nem segített, adunk pár tippet, hogy láttasd keskenyebbnek csípődet:

Hordj egyszínű, sötétebb szoknyát, vagy nadrágot. Tudjuk, hogy ez optikailag vékonyít, a nagy mintákkal, vagy a keresztben csíkozással ellentétesen. Válassz lágy esésű ruhákat, finoman A-vonalú kabátokat, melyek elrejtik a vastagabb combokat. Amikor teheted, hordj magas sarkút, mert nyújtja az alakot, formásabbnak mutatja a lábakat.

Kerüld az éppen csípőig érő felsőrészeket, a húzott, vagy rakott szoknyákat, nadrágokat, tulipán fazonú ruhákat. A csípőnadrág számodra öngyilkosság, egyrészt mert a csípőig érő blúzokkal egyetemben pont a legkritikusabb pontot erősíti, másrészt mindenki látott már a nadrágból csúnyán kibuggyanó hurkákat, ami viszont lássuk be, egyáltalán nem nőies és nem ízléses. A jó hír azonban, hogy valójában már a csípőnadrág sem divat, sokkal elegánsabb egy magasabb derekú fazon.

Filigrán

A törékeny alkatúak számára jó választásnak bizonyulhatnak a testhezálló, egyszínű, vagy hosszanti mintás darabok, melyek kiemelik a karcsúságot.

 Amennyiben nagyobbnak szeretnéd láttatni a melleidet, a körte alkatú és a kismellű hölgyeknek szóló tippjeinket ajánljuk figyelmedbe, ha azonban a magasságoddal van problémád, így csalj pár centit:

 Nem mondunk újdonságot, hogy hordj magas sarkú cipőt, mely lehet platformos, de mindenképpen kecses legyen. A csizma legyen minél hosszabb, a bokacsizma és a lábszárközépig érő fazonok rövidítik a lábakat. Nagyon fontos a szoknya és nadrág hossza is. Előbbi vagy mini, vagy térdig érő legyen, de semmiképpen se ossza meg a lábadat lábszárközépnél, a nadrág pedig legyen egyenes fazonú, nem túl szúk és szinte földig érő, de a bokáig érő nadrág számodra nagy baki.

A magasság nyújtásához elkerülendő minden, ami sátorszerű. Trapéznadrágok, erősen bővülő ruhák, szoknyák. A nagyon fodros ruhák a másik dimenzióban növelnek, ezért nem magasíthatnak.

Kiegészítők tekintetében hordj hosszú láncokat, a fülbevaló is lehet hosszú, de a nagy darabokat kerüld, akárcsak a nagy táskákat.

Mell helyzet – túl kicsi

Ahogy a fiús alkatú hölgyeknek szóló tanácsaink közt említettük, hordj push-up melltartót, akár plusz betéttel, de figyelj a méret választásra, ne vegyél nagyobbat, mint a saját méreted. Bizonyos helyzetekben és persze ha nem látszik át a felső, számodra megengedett, hogy ne hordj melltartót, de alkalmakkor és sportoláskor szokj hozzá…

Válassz V-kivágású, pánt nélküli, vagy fodros, mintás felsőket, empire szabású blúzokat.

Emeld ki nőiességedet más területeken egy szélesebb derékövvel, magasított fazonú szoknyával, vagy nadrággal, magas sarkú cipővel.

Mell helyzet - túl nagy

Nem kétség, hogy néha éppen olyan nagy problémát jelenthet ez is, mint a helyzet fordítottja.

Itt is nagyon fontos a melltartó jól megválasztott mérete, ami legyen kosaras és merevítős.

Ami a ruha fazonokat illeti, előnyös a V-kivágás, az átlapolós blúz, vagy ruha. Szűkített fazonokkal, esetleg egy derékövvel elkerülhetjük a sátras hatást. Ne hordjunk spagetti pántos felsőt, pántnélküli, empire szabású ruhákat, kerüljük a kétsoros gombolást, a garbót és természetesen a fodrokat, díszítéseket, nagy mintákat a mellrésznél.  Válasszunk sötétebb árnyalatú felsőrészeket.

Tetszett a bejegyzés? Nyomj egy lájkot! További kérdéseitek vannak divatfronton? Írjatok nekünk Facebookon!