A divatvilág történéseire fogékonyabb olvasóinknak talán nem árulunk el túl nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy tegnap ért véget a jövő tavaszi trendeket bemutató Párizsi Divathét. Ezzel pedig mind a négy „fővárosban”  lezajlottak a nemzetközi divatszemlék. Ahogy az eddigiek kapcsán is megírtuk véleményünket, most is összefoglaljuk, hogy melyek voltak a legjobban sikerült, illetve legérdekesebb bemutatók Franciahonban.

Louis Vuitton

Emlékezhetünk, hogy a Marc Jacobs saját nevét viselő márka new yorki bemutatója szinte csak a csíkos mintáról szólt, nos a Louis Vuitton-nak tervezett kollekciójával sem tér le a megkezdett útról, mindazonáltal nekünk továbbra is tetszik a kissé szögletes gondolkodásmód.

Alexander McQueen

A bemutatón szó szerint és átvitt értelemben is lángra gyúlt a kifutó. Sarah Burton egy, a méhek ihlette és erősen szexuális kisugárzású kollekcióval kavarta fel az állónak egyébként sem nevezhető vizet Párizsban.

Chanel

Karl Lagerfeld nem szeret kis dolgokban gondolkodni, fogta magát és beállítatott 12 szélturbinát a kifutó mellé, hogy kiemelje kollekciójának könnyedségét. Jelentjük a művelet sikerrel zárult, már nem csak a showt értve ez alatt, hanem a ruhák is jók lettek, a bemutató csúcspontja azonban mindenképp a hullahopp karikára emlékeztető táska volt.

 

 

Hermés

A kollekció középpontjában az utazás állt. Hátizsákok, selymes anyagok és hatalmas zsebek jellemezték az egzotikus színeket és mintákat felvonultató ruhadarabokat.

Givenchy

A divatház új kollekciójának könnyed és légies mivolta azért lehet furcsa, mert az előző években inkább a sötétebb gót stílus volt jellemző Riccardo Tisci tervezőre, mostani kreációi azonban igazán angyalira sikerültek.

 

Stella McCartney

A Beatles papával rendelkező Stella nagy évadon van túl, hiszen a britek olimpiai szerelését is ő tervezhette. Ennek hatása az új tavaszi kollekcióján is érezteti hatását. Sportos darabok.

Nektek hogy tetszett a Párizsi Divathét „termése”?