Kedden véget ért a Milánói Divathét, mi pedig tartozunk nektek annyival, na és szeretjük is annyira az olasz tervezőket, hogy beszámoljunk a legérdekesebb bemutatókról.

Gucci

A Gucci szerint jövő tavasszal csakis élénk, már-már világító színekben pompázó ruhákban lehetünk divatosak. A tervező a minimalizmus híve volt, ugyanis éles vonalak és sok egyszerű fodros elem kombinációja jellemzi a kollekciót.

Prada

A tavasz a virágok jegyében fog telni a Prada-nál, ugyanis szinte minden ruhadarabjukon megjelenik a virágminta. A cipőkről már nem is mondanánk semmit, azok magukért beszélnek.

 

Max Mara

A ruhák egy szafari hangulatát idézték a kifutóra. Rengeteg barna árnyalat, állati eredetű motívum és egyszerű vonalvezetés jellemezte a kollekciót.

Giorgio Armani

Armani egy könnyed, légies kollekciót mutatott be az ezüst és kék színek kombinálásával, minket az esti, csillagokkal tűzdelt égbolt kissé romantikus ábrázolására emlékeztetett.

Dolce & Gabbana

A Dolce & Gabbana tervezői minden bizonnyal egy szicíliai képeslapról merítettek ihletet, ugyanis minden fronton visszaköszönt a dél-olasz stílus, sőt helyenként afrikai-törzsi motívumokat is felhasználtak.

Versace

A hírhedt divatház nem okozott csalódást, hiszen rengeteg lenge, áttetsző mini-ruhával jelentkeztek. Az egész kollekcióról sugárzott a könnyedség és a lazaság.