Ősrégi filmes trükk. Végy egy kissé bénácska lányt, vedd körbe brutális körülményekkel, például jó pár, gonosz mostohatestvérrel. Végül egy csodás fordulattal vesd  le megfáradt gönceit, szemüvegét és varázsold csodás hercegnővé. Voilá, kész is a tündérmese! És hiába régi a trükk, mégis működik, íme a bizonyíték: összegyűjtöttük a filmes világ legjobb átváltoztatásait!

Hamupipőke

Az egyik legismertebb Grimm mese. Sajnos még az éneklő madarak sem vonhatják el a figyelmet Hamupipőke rongyairól. Még jó, hogy megmentette őt Tündérkeresztanya!

Micsoda nő

Nem kevésbé klasszikus történet, hiszen a szegény tékozló lányt nem először menti meg egy tehetős, ám jó szándékú férfi saját sorsától. Nem mellesleg ezzel robbant be Julia Roberts is a köztudatba. Az ikonikus piros ruha pedig magáért beszél!

Grease

Olivia Newton-John viszont éppen fordítva változott át a mozivásznon, bár meg kell jegyezzük ez sem sokkal szokatlanabb, mint az előbb említettek. Az ártatlan kis Sandyből igazi vadmacska válik a film végére. Az akkor viselt magassarkú és az ultrafeszes bőrnadrág azóta sem lett kevésbé menő!

Beépített szépség

A film előtt nehéz lehetett elhinni, hogy Sandra Bullock csúnyán is kinézhet, azonban a jelmeztervezők „kiválóan” megoldották a feladatot. Öröm volt nézni ahogy az Oscar díjas színésznő a csapzott és férfias külsőt maga mögött hagyva igazi bombanővé változik, és afelől sincs kétségünk, hogy a mozi bemutatása után erősen megemelkedtek a képen is látható kék miniruha eladásai.

My Fair Lady

Egy újabb rongyok közül a fényűzésbe történet, Audrey Hepburnnel a főszerepben. Klasszikus mozi, amiben a piszkos és bárdolatlan virágáruslányból egy igazi hölgy születik, kinek nyakláncát a mai napig irigyeljük.

A csaj nem jár egyedül

Gyakorlatilag ez a film is George Bernard Shaw Pygmalion című könyvén alapszik, mint ahogy a My Fair Lady is. Mindenesetre az események forgását beindító fogadás eredménye igazán jól sikerült. A „bölcsész” kinézetű lányból valóságos hattyú válik a film végére. Hiába, úgy tűnik a vörös színű ruhák mágikusak!

Neked melyik a kedvenc átváltozásod, szerelésed a filmtörténetben?