El tudod képzelni, hogy egy filmes karakter 50 évet éljen túl a mozivásznon? Nem túl gyakori, de időnként megesik, hogy a jó dolgok sokáig tartanak. Nem számít, melyik generációba tartozol, biztosan ki tudsz választani egy kedvenc filmet, színészt vagy éppen Bond lányt a sorozatból. Hogy milyenek voltak az elmúlt 50 év hősnői, illetve szuper-gonosz asszonyai? Összeállításunkból kiderül!

A klasszikus Bond lányt szépnek és elbűvölőnek ismerjük, tökéletes haj és idomok jellemzik. Lehet Bond szerelmének tárgya, egy könnyű esti kaland, vagy egy vérszomjas bérgyilkosnő, egy biztos, csábító nőiességét biztosan beveti a titkosügynökkel szemben. Az első Bond lány, ki ne ismerné, Ursula Andress volt, aki a későbbiekben alapvető mintául szolgált utódai számára, sőt egy egész bikini őrületet szabadított el, elég csak Halle Berry hasonló jelenetsorára gondolni.

A Bond lányok változatos stílusát az évek során nem kisebb nevek alakították, mint Oscar de la Renta, Cavalli, Tom Ford, a Prada vagy a Gucci, és az általuk viselt cipők sem voltak kevésbé divatosak, hogy a Swarovski kristályok tömkelegét már meg se említsük.

Visszatekintve az elmúlt 50 év 22 filmjére a Bond lányok stílusa sokat változott, hiszen a 60-as és 70-es években főképp az elegancia és a csillogás uralta megjelenésüket. Akkoriban a főhősnők szexissége ellenére, amit nem átallottak ugyan hangsúlyozni, mindig igyekeztek néhány kiegészítővel férfiasabbá tenni külsejüket. Pl. vastag bőr övek felcsatolásával, amiben természetesen fegyvereket tároltak.

Nem kérdés, hogy a 80-as és 90-es évek Bond lányainak stílusa szakított az előző érában megszokottal, a vad és veszélyes hölgyek immáron külsejükben is megmutatták személyiségüket. A Casino Royale érkezésével azonban ismét fordulat állt be, a Daniel Craig nevével fémjelzett részekben a nők ismét elegánsabbak, sőt még kifinomultabbak és jobban öltözöttek mint valaha, ezért kíváncsian várjuk mit hoz a következő rész!

Nektek melyik a kedvenc Bond lány „ruhátok”?